És més barat comprar que llogar?

Fent els comptes

Quantes vegades hem pensat que el lloguer és llençar els diners, o pitjor, regalar-los als altres?, doncs exacte així és, és com si tots els mesos agaféssis una mitjana de 900€ i els llencessis directament a les escombraries. Qui no coneix algú que surti més barat la hipoteca que llogar actualment?

Si ens posem a calcular la quantitat de diners, que ens hem deixat en qüestió de un lloguer, amb una mitjana de 900€ a 15 anys parlem d'una despesa de 162.000€, és una barbaritat veritat? Si comencem a llogar amb 20 anys, als 40 anys ens haurem gastat més de 216.000 €, això sense tenir en compte fiances perdudes, pagament a immobiliàries etc, per això és més barat comprar que llogar.

Només de llegir les notícies o escoltar-les a la televisió sabem, que tot està pujant i el preu de l'habitatge no seria menys.

Però això que està passant no és un cas excepcional, el preu de l'habitatge no ha fet més que pujar i pujar des del 2008, per aquesta raó cada cop que pensem a llogar, sabem que el preu es va incrementant i que aquest lloguer anirà sent més car, seguirem pagant més per alguna cosa que ni tan sols és nostre.

És més barat comprar que llogar, i si realitzem la compra de la nostra pròpia llar, per més que el preu pugi, nosaltres seguirem pagant la mateixa hipoteca acordada i el mateix preu final de l'habitatge, que es va acordar al contracte de compravenda , de manera que la pujada dels preus de l'habitatge no ens afectarà, si és hipoteca fixa.

No és el mateix pagar una quota hipotecària, que segurament ens surti fins i tot més barata que un lloguer, que pagar el lloguer a una persona desconeguda que s'està nodrint i guanyant diners a la nostra costa cada mes.

Les dades són clares, com ens indica Idealista el preu de l'habitatge es va incrementar un 8,2% en taxa interanual, gairebé dos punts més que el trimestre anterior, és el ritme més gran de creixement des del segon trimestre del 2007, just abans de l'inici de la crisi financera. Es preveu que arribi al 10% al final del 2022

Per tant, al final ens remetem al mateix, cal saber quin és el moment de comprar i el moment és ara, abans que la vivenda continuï pujant i arribis tard.

És més barat comprar que llogar i si comprem ara el preu de l'habitatge es revaloritzarà

Tenint en compte les pujades que s'estan esdevenint, comprar un habitatge sobre plànol pot ser la millor opció, molt més si el planteig comença si és més barat comprar que llogar. Si comprem un habitatge ara per 169.900€ amb aquesta pujada de preus, pot ser que en dos anys ja haguem guanyat en aquesta compra més de 50.000€, fent una estimació de la pujada que han tingut els habitatges en aquests darrers anys, aquest benefici es pot generar en un breu període de temps.

Comprar un habitatge serà, sens dubte, la teva millor decisió i és més barat comprar que llogar. Pagaràs tots els mesos, segurament, una quota molt menor que la d'un lloguer, i ho faràs gustosament perquè saps que ho fas per alguna cosa teva, de la teva propietat, que posteriorment es quedaran els teus fills, o que simplement tindràs una propietat totalment pagada el teu nom.

A banda que és més barat comprar que llogar, tenir una propietat al teu nom sempre et dóna una seguretat i estabilitat, si et sorgeix qualsevol problema i imprevist, tindràs un suport econòmic, ja que podràs llogar o vendre aquest habitatge.

Quan decidim que és més barat comprar que llogar, cal tenir en compte moltes variables, però entre elles, de les més importants són el preu i la qualitat de l'habitatge. A Inserial volem assegurar-te una bona compra-venda, per això els nostres apartaments d'obra nova, en primeríssima línia de platja, té un preu molt competitiu al mercat, i no només això, també es lliuren totalment moblats, equipats i decorats, llestos per entrar-hi a viure!, facilitant tot el possible, la immediatesa de gaudir del teu nou apartament, a primeríssima línia a la platja en un lloc amb més de 300 dies de sol a l'any, i al costat de tots els serveis que et proporciona Marina d´Or Ciutat de Vacances.

és més barat comprar que llogar

Demana més informació

    Deixa un comentari

    L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *