Descobriu l'Aposta d'Orpesa del Mar pel Turisme Sostenible i la Gastronomia Autòctona

 

Gastronomia oropesa del Mar

Oropesa del Mar, una destinació turística molt reconeguda, s'està posicionant com a líder en iniciatives que combinen la promoció de la seva rica gastronomia local amb un compromís seriós cap a la sostenibilitat. A continuació, explorarem com aquesta localitat està impulsant el producte gastronòmic i el pla d'acció contra el canvi climàtic, aspectes que fan d'Oropesa del Mar un lloc encara més atractiu per viure i visitar.

 

Impuls al Turisme Gastronòmic

L'Ajuntament de Oropesa del Mar ha destinat 45.000 € per contractar serveis de consultoria i assessorament tècnic, amb l'objectiu de potenciar el producte gastronòmic. Aquesta inversió destaca el compromís del municipi amb la promoció de la seva gastronomia tradicional, basada en productes autòctons i la saludable dieta mediterrània. Aquest enfocament no només garanteix l'autenticitat de l'oferta culinària, sinó que també dóna suport als productors locals.

 

Marca de Qualitat «Castelló Ruta de Sabor»

La Diputació de Castelló promou la marca “Castelló Ruta de Sabor”, la qual té un paper crucial en la promoció dels productes locals d'alta qualitat. Aquesta certificació assegura que els productes agroalimentaris de la regió compleixen estrictes estàndards de qualitat, augmentant el seu atractiu tant per a residents com per als turistes.

Castelló ruta de sabor

Creació del Club de Producte «Turisme Gastronòmic»

 

Estructuració de l'Oferta Gastronòmica a Oropesa del Mar

Per cohesionar i orientar turísticament la seva oferta gastronòmica, Oropesa del Mar proposa la creació del Club de Producte Turisme Gastronòmic. Aquest club ajudarà a estructurar l'oferta culinària del municipi, promovent l'autenticitat i la qualitat dels productes de km 0. La gastronomia s'ha convertit en un important activador del turisme a les destinacions espanyoles, i Oropesa del Mar està ben posicionada per aprofitar aquesta tendència.

 

Beneficis per a l'economia local

La creació d'aquest club no només atraurà més turistes, sinó que també dinamitzarà l'economia local. Fomentar el consum de productes locals beneficiarà tant el sector agrari com el pesquer, creant una economia amb menys caràcter estacional, més sostenible i resilient.

 

Pla d'acció pel clima i l'energia sostenible

 

Compromís amb la Sostenibilitat

L'Ajuntament d'Orpesa del Mar també ha llançat una licitació per contractar serveis de consultoria destinats a la redacció del Pla d'Acció per al Clima i l'Energia Sostenible (PACES). Aquesta iniciativa forma part del compromís del municipi amb la sostenibilitat i la lluita contra el canvi climàtic, alineant-se amb els objectius europeus i nacionals en matèria denergia i medi ambient.

 

Objectius del PACES

El PACES és un instrument estratègic essencial per al desenvolupament de polítiques locals que promoguin:

  • La reducció d'emissions de gasos amb efecte d'hivernacle.
  • Lincrement de leficiència energètica.
  • El foment de lús denergies renovables.

Amb aquest pla, Oropesa del Mar busca contribuir significativament a la transició cap a un model de desenvolupament més sostenible i resilient.

 

Oportunitats per a Empreses Consultores

 

Participació a la Licitació

L'Ajuntament d'Orpesa del Mar convida empreses consultores especialitzades tant en la creació de clubs de producte gastronòmic com en sostenibilitat i energia a presentar les seves propostes. Els participants han de demostrar experiència comprovable en l'elaboració de plans semblants i tenir un equip multidisciplinar capacitat en aquestes àrees.

 

Requisits i Procés de Licitació

Les bases de la licitació i els requisits específics estan disponibles a la Plataforma de Contractació de l'Estat de l'Ajuntament d'Orpesa del Mar. Les propostes han de ser presentades complint tots els criteris establerts al plec de condicions. Aquesta és una oportunitat única perquè les empreses consultores contribueixin al desenvolupament sostenible ia la promoció gastronòmica daquesta localitat.

 

Conclusió

Oropesa del Mar està demostrant el seu compromís amb el turisme sostenible i la promoció de la seva oferta gastronòmica. La inversió en consultoria per al desenvolupament gastronòmic i la implementació del Pla d'Acció per al Clima i Energia Sostenible són passos crucials per assegurar un futur pròsper i sostenible per a la localitat. Aquestes iniciatives no només milloren la qualitat de vida dels residents, sinó que també fan d'Orpesa del Mar una destinació encara més atractiva per als visitants.

Edifici Ciutat Jardí 4

Si cerques un lloc on viure que combini bellesa natural, una rica oferta cultural i gastronòmica, i un fort compromís amb la sostenibilitat, Oropesa del Mar és l'elecció perfecta.

 

Contacta amb nosaltres avui mateix per descobrir més sobre els nostres apartaments en venda a aquesta encantadora localitat costanera!

inseryal by MARINA D'OR disposa de nombroses edificacions a primera línia de platja, com l'Edifici Ciutat Jardí I, Ciutat Jardí 2 , Ciutat Jardí 3 i Ciutat Jardí 4.

Si vols saber més sobre el que t'ofereix aquesta localitat, et deixem per aquí un altre article on t'expliquem Què pots fer a Oropesa del Mar aquest estiu.

 

Comprar Apartament a Oropesa del Mar Negocis Treball

Per què és més barat comprar que llogar?
Llegir més

Comprar Apartament a Oropesa del Mar Estil de Vida Negocis Vacances

És bona idea comprar apartament a Oropesa del Mar?
Llegir més

Comprar Apartament a Oropesa del Mar Negocis

Per què pagar renda en comptes de comprar casa teva?
Llegir més

Comprar Apartament a Oropesa del Mar Estil de Vida Negocis Vacances

Que has de saber abans de comprar apartament a la platja
Llegir més
caCatalan