Els inversors posen el focus al sector immobiliari. Comprar un habitatge per llogar-lo ofereix retorns de fins al 10%.

Comprar un habitatge per llogar

El sector immobiliari s'ha convertit en una inversió recurrent per a les llars, cada cop més persones es plantegen comprar un habitatge com a inversió rendible.

L'alta liquiditat, sumada a la inflació vertiginosa, ha fet que el sector immobiliari, especialment el de l'habitatge, reforci el valor refugi dels inversors que cerquen recer. Així, segons l'estudi d'Idealista, més del 14% dels espanyols es planteja comprar un habitatge com a inversió, gràcies a la rendibilitat que genera el lloguer aquest 2022, que ha assolit el 10%, la taxa de tornada més alta entre les inversions.

A l'últim informe de preus publicat també per idealista, la rendibilitat de l'habitatge ve de la pujada del preu dels lloguers. Aquests van pujar un 2,2% el primer trimestre d'aquest any 2022.

Barcelona destaca com la capital més cara per llogar amb 16,5 euros el metre quadrat, davant de Madrid amb 14,1 euros. Per províncies, les pujades més grans de lloguers a l'abril es donen a Huelva (5,4%) i Balears (5,1%). Però també hi va haver una gran pujada a altres províncies com València (5%) i Castelló (4,9%).

Segons el bloc de Idealista, s'atribueix l'interès dels inversors per l'habitatge, perquè l'estalvi de les llars ha crescut de manera important des de l'inici del 2020. L'escenari de la inflació convertirà la compra d'habitatge en un atractiu encara més gran com a producte d'inversió i el sector immobiliari serà de nou un valor refugi dels que demanen una inversió en actius. El sector immobiliari continua demostrant la seva solidesa i el seu dinamisme, fent-nos veure que és un dels mercats més segurs per als inversors.

Tenint en compte totes les dades comentades amb anterioritat, comprar habitatge com a inversió és un dels actius més atractius aquest 2022 per als que busquen una inversió rendible i estable.

Demana més informació

    Deixa un comentari

    L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *