Comprar habitatge sobre plànol, encert o error

El principal avantatge que té comprar habitatge sobre plànol és el preu. Segons el diari L'economista, s'estima que els immobles adquirits daquesta manera solen resultar un 5% més barat als propietaris.

Alguns dels interessos de comprar habitatges sobre plànol són per l'opció de poder personalitzar l'adquisició i, per exemple, completar-la fàcilment amb espais com ara un traster i una plaça d'aparcament. A més, aquest tipus de compra compta amb altres avantatges:

  • La garantia de tenir acabats moderns, eficients i d'acord amb el Codi tècnic de l'edificació (CTE).
  • Sol disposar de zones comunes com a piscina o de serveis com a consergeria.
  • Suposa un estalvi de diners per regla general, respecte a habitatges en venda d'obra nova ja acabats.
  • Si no es disposa d'un matalàs d'estalvi massa elevat, és possible anar pagant a poc a poc per la futura casa, fins aconseguir almenys el 20% del preu final de compra, tenint en compte que les hipoteques solen cobrir com a màxim el 80% del valor de taxació del primer immoble i un 70% sobre la segona residència.
  • L'any i mig o dos que porta l'edificació et pot venir de perles per estalviar, millorar la teva situació laboral o incrementar els ingressos.

Si calculem el preu que ens hem gastat per comprar habitatge sobre plànol, fa dos anys el 2020 i el preu que té aquest mateix habitatge ara podem veure que amb la pujada de preus que hem patit durant aquests dos anys posteriors, el cost de l'habitatge actual és més alt.

Pel que si anem a comprar habitatge sobre plànol d'una compra realitzada fa dos anys, podem dir, que la inversió que vam fer va ser una inversió rendible i que ja ens ha generat un benefici, ja que la taxació actual del mateix habitatge és més gran.

Algunes de les construccions d'habitatges nous es van paralitzar dràsticament durant els darrers dos anys. No obstant això, actualment resulta senzill trobar promocions que inclouen la venda de pisos sobre plànol, estant part d'ells a bon preu.

Sabem que els temps canvien i tots els béns bàsics estan pujant notablement, això afecta la construcció ja que els materials que es fan servir també encareixen el seu preu. Això ens fa veure que realment és un moment perfecte per comprar, ja que la revaloració de els habitatges d'obra nova és a tenir molt en compte a l'hora d'invertir.

Bon moment per comprar en comptes de llogar?

Tot i que aquest llarg compromís de realitzar la comprar habitatge sobre plànol, pugui fer tremolar més d'un, segons diversos experts, la conjuntura actual convida a ser propietari i no tant llogater. 

El Banc d'Espanya suggereix que comprar surt ara més a compte, tal com es trasllueix a l'anàlisi duta a terme a l'entitat sobre la taxa d'estalvi nacional. Això és degut a la recuperació del mercat immobiliari després de la crisi. Per contra, els llogaters es veuen forçats a reservar cada cop més diners per pagar el lloguer.

Un 36% dels llogaters tindrien uns ingressos suficients per comprar un habitatge, però no compten amb prou capacitat d'estalvi. Aquest percentatge s'eleva al 41% per als joves (entre 18 i 35 anys), la qual cosa mostra les dificultats més grans d'accés a l'habitatge en propietat per a aquest col·lectiu a causa de la incapacitat d'estalviar.»

En conclusió, si decideixes comprar habitatge sobre plànol, tens més avantatges que comprar un apartament de segona mà, tant en el pagament d'aquest com en saber que casa teva la tries i l'estrenes tu.

Des d´Inseryal by Marina d´Or portem més de 40 anys al sector de la promoció, construcció i venda d´apartaments d´obra nova. Actualment ens centrem en la venda d'apartaments a Oropesa del Mar/Cabanes, aquests apartaments són d'obra nova ia més es troben a primeríssima línia de platja, la qual cosa genera un plus de valor en el cas que vulguis comprar un apartament en mode inversió. Aquests apartaments els venem sobre plànol i es lliuren totalment moblats, equipats i decorats, a punt per entrar a viure i amb un disseny innovador i actual.